ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Άλλα 2012 άνθρωποι θα χορέψουν συρτάκι στο Βόλο
2012 άνθρωποι θα χορέψουν συρτάκι στο Βόλο Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την kostasd   
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 12:24

2012 άνθρωποι θα χορέψουν συρτάκι στο Βόλο! Oι ρυθμοί του Ζορμπά θα ηχήσουν στην παραλία του Βόλου στις 31 Αυγούστου και 2012 άνθρωποι θα χορέψουν συρτάκι για πέντε συνεχόμενα λεπτά με σκοπό να μπουν στο βιβλίο του Γκίνες με τα παγκόσμια ρεκόρ.

Στον Βόλο θα βρίσκεται και ένας Άγγλος κριτής με μία ομάδα της επιτροπής, ο οποίος θα πιστοποιήσει επίσημα το ρεκόρ και θα δώσει πιστοποιήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες από την Ακαδημία του Γκίνες. Η ιδέα για όλη αυτή την διοργάνωση ήταν της Αλεξίας Χαλβατζάκου, αστυνομικός στο επάγγελμα με μεγάλη αγάπη για τον τόπο της τον Βόλο. «Ήθελα να προβάλλουμε τον Βόλο μ' ένα μεγάλο και δυνατό γεγονός και τι καλύτερο από μια τέτοια διοργάνωση, στην οποία θα συμμετέχουν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Όταν σκέφτηκα το τι θα μπορούσαμε ακριβώς να κάνουμε ενημέρωσα τον κ. Κώστα Χαλέβα, πρόεδρο της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού Θεσσαλίας και ενθουσιάστηκε με την ιδέα μου, την οποία και μεταφέραμε στον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και ξεκίνησε να υλοποιείται».

Με σύνθημα «2012 χορεύουμε για την Ελλάδα στη Θεσσαλία» ο κόσμος θα συγκεντρωθεί κατά μήκος της παραλίας του Βόλου την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού είτε για να συμμετέχει στο συρτάκι είτε για να παρακολουθήσει το γεγονός. «Έχουν ήδη συγκεντρωθεί τα 2012 άτομα και συνεχίζονται οι εγγραφές, προκειμένου να μαζευτούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι εκείνη την μέρα. Σημαντική είναι και η συμμετοχή συναδέλφων μου, οι οποίοι μόλις ενημερώθηκαν για το γεγονός εξέφρασαν την επιθυμία του να λάβουν κι εκείνοι μέρος. Χθες, μάλιστα έλαβα ένα τηλεφώνημα από την Ξάνθη και μου δήλωσαν συμμετοχή 15 συνάδελφοί μου» προσθέτει η κυρία Χαλβατζάκου.

Οι συμμετοχές είναι απ' όλη την Ελλάδα και οι ηλικίες κυμαίνονται από 14 έως 79 χρόνων. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευθούν κρασί και τσίπουρο που θα προσφέρουν οι παραγωγοί των ντόπιων συνεταιρισμών και να παρακολουθήσουν την "Αργώ" και τους κωπηλάτες της, η οποία θα πλέει στο λιμάνι του Βόλου. Μετά από το πεντάλεπτο συνεχόμενο συρτάκι η γιορτή θα συνεχιστεί με ζωντανή μουσική και χορευτικά από χορευτικά συγκροτήματα απ' όλη την Θεσσαλία «Είναι πολύ σημαντικό το ότι θα προβληθεί η πόλη μας από πολλά ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα ως παραδοσιακός ελληνικός τουριστικός προορισμός και η εικόνα από το συρτάκι θα ταξιδέψει σ\' όλο τον κόσμο. Θα κερδίσουμε τη συμμετοχή μας σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ και παράλληλα θα στείλουμε το μήνυμα ότι αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία τις δυσκολίες» αναφέρει ο κ. Χαλέβας. Οι πρόβες για το μεγάλο γεγονός (στη φωτογραφία αριστερά) έχουν αρχίσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 20 του μήνα, προκειμένου να σταλούν τα ονόματα τους στην επιτροπή και να λάβουν τις πιστοποιήσεις.

Όσοι θέλουν να δουν και να γνωρίσουν τα «βήματα» μπορούν να επισκεφθούν την σελίδα, που έχουν δημιουργήσει στο facebook για το σκοπό αυτό. Oι συμμετέχοντες θα λάβουν και αναμνηστικό μπλουζάκι μετά το τέλος της εκδήλωσης με το σύνθημα της διοργάνωσης.

Πηγή: http://www.tovima.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2.000.000 ετών σκελετός...

2.000.000 ετών σκελετός βρέθηκε σε σπηλιά της περιοχής Στερκφοντέιν ...

Περισσότερα...

250.000 βιβλία δωρεάν από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη!

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη, η περίφημη εθνική βιβλιοθήκη της...

Περισσότερα...

40 έργα 20 ελλήνων ζωγράφων σε σουπλά!

40 έργα 20 ελλήνων ζωγράφων σε σουπλά!Με στόχο την προώθηση της...

Περισσότερα...

14χρονος σκότωσε τον πατέρα του για ένα βιντεοπαιχνίδι

14χρονος σκότωσε τον πατέρα του επειδή δεν τον άφηνε να παίξει...

Περισσότερα...

10 εντολές των διακοπών

10 εντολές των διακοπών! Μπορεί να είναι δύσκολο να χάσεις 2-3 κιλά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση